fbpx

Nisem dovolj- občutek, ki se potiho prikrade v moje misli še danes. V preteklosti sem zaradi njega marsikaj preterpela in bila neizprosna do sebe. Z mislimi in tudi dejanji. Odsev v ogledalu me je spravil v jok, kdaj tudi obup. Če bi bila taka kot X, potem bi bilo moje življenje lepše, boljše. Imela bi partnerja, ki bi videl samo mene, počutila bi se lepo, sprejeto, razumljeno, ljubljeno in predvsem- ne bi bila osamljena.


Te besede si marsikatera govori, sicer malo drugače skozi svojo zgodbo, a enakimi občutki. A vse kar ta primerjava z drugimi naredi je, da nas uničuje. Npr. tudi, ko si morda na ”vrhuncu” kariere, lahko najdeš primerjavo zaradi katere se boš počutila, po domače povedano, kot največji luzer.


NISI DOVOLJ uspešna, lepa, postavna, zaželjena, sprejeta ipd. so laži, ki ti dajo občutek, da je ”lepo življenje” zate nedosegljivo. Pa res mora biti tako? Kaj se zgodi, ko nehamo iskati odgovore in rešitve povsod drugje in vprašamo sebe kaj res mi hočemo? Kaj osrečuje mene? Kdaj pozabim na čas in mi ura mine kot minuta? Kdaj se počutim najbolj svobodno? Kdaj se počutim srečno, da sem ravno jaz tista, ki živi to življenje?

Vzemi list papirja in pisalo ter odgovori na zgornja vprašanja. Opazuj kako se tvoje počutje spreminja ob pisanju odgovorov.

Objem,

Klara

Sorodne objave

Oddaj komentar

sl_SISlovenian