fbpx

Kako do prave, trajne spremembe?

Želimo dolgoročno spremembo, hočemo pa instantno rešitev. A vse kar je trajno ne zgradimo čez noč. Tako kot hišo opeko za opeko, gradimo tudi svoj odnos do sebe. In naši gradniki so rutine, ki podpirajo željen slog življenja.

Sama si želim življenje za katerega sem hvaležna in vesela, da sem ravno jaz tista, ki živi v mojem telesu, se zbuja zraven mojega partnerja, skrbi za svoje telo in za svoje mentalno zdravje, ki je daleč od samoumevnega.

Tudi, ko dosežeš dobro počutje, ni samoumevno, da se boš počutila ves čas prijetno v svojem telesu, v svojem življenju. Tukaj imajo glavno vlogo rutine, ki podpirajo življenje, ki ga želiš živeti.

Moja rutina je čas v dnevu, ki si ga vzamem samo zase. Kdaj zgleda to kot jutranji sprehod po gozdu, pa večerni pilates. Ali pa jutranja meditacija in večerni sprehod ipd. Kombinacij je ogromno. To so moje prioritete. Če imam dodatnih par minut rada izbiram med: suhokrtačenjem, kopeljo z epsom soljo, večer stran od telefona in pod odejo na kavču z najljubšo serijo na sporedu.

Cilj vsakega posameznika pa je na prvem mestu prisluhniti kaj paše tebi. Kdaj pozabiš na čas in se ura zdi kot minuta? Če ti ne pride nič na pamet pa je tvoja odgovornost, da poskusiš različne stvari in spet najdeš svojo iskrico. Vedno pravim- sami smo odgovorni za svojo srečo in zadovoljstvo v življenju. Pa ne v smislu ”sam si si kriv za kar se ti dogaja” ampak, da se zavzameš za dobro počutje. Da poiščeš pomoč, ko jo rabiš in da gradiš odnos do sebe ne s ciljem ”najboljša sem na tem svetu” ampak vredna sem življenja, ki si ga želim živeti. Dokazala si bom, da se spoštujem, se pobrala, ko bom na tleh. Si oprostila, ko bom naredila ali rekla kaj proti sebi, kaj kar me bo bolelo. Bila sočutna do svojih misli in dejanj…

Objem,

Klara

Sorodne objave

Oddaj komentar

sl_SISlovenian