fbpx

Moja jutranja self-care rutina

Moja rutina je čas v dnevu, ki si ga vzamem samo zase. Kdaj izgleda to kot jutranji sprehod po gozdu, pa večerni pilates, ali pa jutranja meditacija in večerni sprehod. Kombinacij je ogromno. To so moje prioritete. Če imam dodatnih par minut ob koncu dneva rada izbiram med: suhokrtačenjem, kopeljo z epsom soljo. Zvečer dam telefon na stran in se npr. zavijem pod odejo na kavču z najljubšo serijo na sporedu, zapadem v pogovor s partnerjem ali pa organiziram druženje z najbližjimi.

Jutranjo rutino vidim kot ”sidro”. Da ne glede na to kaj se bo dogajalo čez dan, kaj vse me časa nad čemer nimam nobene kontrole, jo nad tem kako začnem in zastavim svoj dan imam.

  1. UMIRJENA JUTRA
Zgornje Jezersko; Foto: Leon Kavčič

Ko sem bila še redno zaposlena sem se zbujala tudi ob 5ih zjutraj, da sem si vzela čas za umirjen začetek dneva. Zdaj se moji dnevi začnejo okoli 6:30. V miru popijem kavo ali matcho in vklopim vodeno meditacijo. Vse skupaj mi vzame cca. 20-30 min. Odvisno od dneva in počutja. Na dneve, ki so popolnoma zasedeni poskrbim, da si vseeno vzamem vsaj 5 min za meditacijo, tudi če nimam časa za nič drugega.

2. JUTRANJA AKTIVNOST

Jutra rada začnem s sprehodom po gozdu. Velikokrat poslušam podcast, kdaj pa mi paše tišina. Zjutraj se mi porodi ogromno novih idej. Ko so jutra mrzla in deževna, pa rajši le podaljšam meditacijo ali pa že zjutraj potelovadim. Všeč mi je miks pilates in joge 20-30 min na dan.

3. ZAJTRK

Tudi zajtrk rada pojem v miru. Hrana mi je v preteklosti predstavljala predvsem velik stres, tesnobo in ”strateško” planiranje, danes pa mi predstavlja užitek in priložnost, da vrnem telesu za vse kar mi omogoča. Velikokrat pomislim kakšno srečo imam, da sem zdrava, da lahko hodim in raziskujem svet. Da lahko objamem, pokažem, ustvarjam, se učim in užijem življenje v vsej svoji polnosti. In hrana je tista s katero lahko podprem svoje telo.

Kako lahko ti začneš svoj dan, da boš imela več zagona, čutila več sebe tekom dneva?

Sorodne objave

Oddaj komentar

sl_SISlovenian