fbpx

Kako shujšati? Vprašaj se raje kako lahko odnos do telovadbe spremeni tvojo postavo?

Če tvoja google search zgodovina pravi “kako shujšati”, ”how to loose weight fast” ali pa ”yoga for weight loss”, ”far burning workout”, pišem ta zapis zate. Obstaja tudi drugačna pot. Taka, ki ne vključuje strogih diet, štetja kalorij, siljenja k telovadbi in praznih obljub.

Se zdi predobro, da bi bilo res? Naj razložim.

Tudi jaz sem se pred leti znašla v obdobju, ko sem želela spremeniti svoje telo. Po ”nasvetih” youtube wellness gurujev sem začela šteti kalorije, telovadit zgolj za lepo postavo in še preden sem se sploh zavedala pristala v ciklu prenajedanja, restrikcije, sovražnega samogovora in prekomerne telovadbe.

Kako veš kdaj si šla predaleč? Ko cele dneve razmišljaš o hrani, ti je težko, ko gre obrok h koncu, zato planiraš že naslednjega in telovadiš na silo. Pravo vprašanje pa ni kako shujšati? Ampak kako sem se sploh znašla na točki, kjer sem nezadovoljna, razočarana vase in v paniki pred tem, da bi se še bolj zredila? Kdaj si nehala in zakaj si nehala poslušati svoje telo?

Ko sem sama največ telovadila- 1h teka na dan+ vaje za moč, nisem jedla sladkarij in ločevala hrano na dobro in slabo ter s tem tudi moje dneve, je tudi tehtnica pokazala 15kg več kot danes. V odsevu ogledala se nisem prepoznala. Kje sem jaz? Tista razigrana, radovedna, iskriva Klara?

Pozorno preberi moje naslednje besede: TAKO KOT SE POČUTIŠ NA POTI DO CILJA, TOČNO TAKO SE BOŠ POČUTILA, KO GA DOSEŽEŠ.

Kako se gibaš in kako se počutiš med gibanjem je veliko bolj pomembno kot koliko kalorij pokuriš v 20 minutah. Odločilen čas za spremembo je, ko se gibanje konča in zakorakaš naprej v svoj dan. Kakšne odločitve sprejemaš? Kako se počutiš čez dan? Kako se pogovarjaš s sabo? Kako lačna si čez dan? Kaj poleg lakote sproži to željo po še več hrane? Po zapiranju vase? Po pobegu v hrano?

Če prepoznaš stisko v svojem odnosu do hrane in vadbe se lahko oglasiš tudi na coachingu pri meni. Kako? Na mail coaching@inbed.si mi napiši kaj je trenutno tvoj največji izziv in kaj bi rada s coachingom dosegla.

O svojem odnosu do telovadbe sem z Elle Slovenija posnela tudi video kjer sem opisala svoj pristop do gibanja:

Sorodne objave

1 Response

Oddaj komentar

sl_SISlovenian