fbpx

Lazanja z jajčevci

Brez glutena, brez mlečnih izdekov, veganska. Ta lazanja bo spremenila tvoj pogled na jajčevec.

Nisi prepričana, da so ti jajčevci všeč? No potem je to recept zate. Jaz ta recept rada skombiniram skupaj s testeninami (pašejo tudi na tiste iz sladkega krompirja, čičirikine, brezglutenske ali pa iz čisto navadne moke- opcij imaš ogromno).

Sestavine:

  • 6 srednje velikih jajčevcev
  • 2 skodelici (cca 400-500g) marinara omake (lahko kupljeno, jaz jo naredim kar sama); recept tukaj.
  • nariban sir (uporabljam znamko GreenVie okus Mozzarella– moja najljubša)
  • 60g kokosovega olja
  • sveža bazilika
  • sol in poper po okusu

Navodila:

  • Segrej pečico na 250 stopinj celzija.
  • Jajčevce razkosamo na cca. 1cm debele trakove (režemo po dolgem), jih ne olupimo.
  • Jajčevce v skledi zmasiramo skupaj s stopljenim kokosovim oljem in jih položimo na pekač podložen s peki papirjem. Posolimo in popramo po okusu.
  • Pečemo 30-40 min, vmes jajčevce obračamo, da se ne bi zažgali.
  • Ko so pečeni je čas, da jih sestavimo v lazanjo. Rabimo keramičen pekač v velikosti cca. 24x 19cm
  • Najprej pekač namažemo s plastjo marinare, dodamo jajčevce, da prekrijejo celotno površino, potreseš sir po celi površini in par natrganih listev bazilike. Ponoviš dokler ti ne zamnjka sestavin. Zaključiš s plastjo sira.
  • Pečeš na 210 stopinjah 25 min-30 min. Pazi, da ne zažgeš.

Postrežeš na testeninah in morda kozarcu belega vina.

Vaša lazanja je pripravljena. Dober tek!

**Prirejeno po receptu Priscile Soligo

Sorodne objave

Oddaj komentar

sl_SISlovenian