fbpx

Izkušnja coachinga 1:1

Identiteta stranke coachinga bo ostala anonimna in jo bomo imenovali Karin. Karin se je prijavila na coaching, ko sem pred meseci imela kot del študija prakso in sem iskala kandidatke za coaching. In od tega je zdaj że dobrih 6 mesecev. Karin se je življenje od takrat obrnilo na glavo- v dobrem smislu. Nehala se je prenajedat in vzgojila lep, prijazen in sproščen odnos do hrane. V svojem telesu se počuti prijetno in ni več v boju z njim. S prijateljico sta celo začeli skupni posel in danes ambiciozno dosega svoje cilje. Povprašala sem jo o njeni izkušnji in to so njeni odgovori:

Zakaj si se odločila za coaching?

Za coaching sem se odločila, ker sem globoko v sebi vedela, kako krvavo ga potrebujem. Ko se je pojavila priložnost, sem se zavedala, da nimam česa izgubit, kvečjemu pridobit. In imela sem prav – coaching mi je omogočil, da sem se končno našla. Klara mi je pomagala ugotovit, iz kod izvirajo moje težave, da sem se z njeno pomočjo lažje spopadla z njimi in jih uspešno premagala.

Kaj si tekom coachinga spoznala o sebi? Kaj se je spremenilo?

Tekom coachinga sem spoznala, da sem močna, sposobna in lepa, takšna kot sem. Iz nesamozavestne, nesigurne osebe mi je Klara pomagala na površje priklicat odločno žensko, ki se zaveda tako svojih dobrih, kot “slabih” lastnosti in si predvsem zna vzeti čas zase. Ponosna sem, da si vsak dan vzamem nekaj časa samo zase, sploh v današnjem tempu življanja, ko se velikokrat pozabimo ustaviti in uživati v trenutku.

Kakšen je bil tvoj odnos do sebe preden si začela in kakšen je danes?

Pred coachingom sem se na dnevni bazi spopadala s prenajedanjem in ob tem čutila stisko, ki si je nisem znala razložiti. Svoje telo sem dojemala precej drugače, kot ga danes. Nisem znala uživati v malih trenutkih in sem se stalno obremenjevala z drugimi. Danes je zgodba povsem drugačna. Končno lahko rečem, da sem v življenju zares srečna, čeprav še nisem dosegla vseh ciljev, ki si jih tekom življenja želim doseči. Do sebe in do svojega telesa sem prijazna in trudim se poslušati svoj notranji jaz, kar mi tako telo kot srce sporoča. Ker se imam resnično rada samo sebe, se to vidi tudi v mojem odnosu do drugih ljudi in energiji, ki jo oddajam.

Se je tvoje počutje, tvoje življenje spremenilo? Če ja, kako?

Tako počutje kot življenje ne sploh, se mi je popolnoma spremenilo. Končno sem spet srečna, kar vsak dan kažem tudi z dejanji do drugih ljudi. Vsakodnevno še zmeraj delam na sebi in svojih ciljih, kar me je postavilo v čisto drugačno situacijo, tako finančno kot osebno – samozavestno stopam naprej po poti življenja in si gradim svoje “sanjsko” življenje. Klara je bila tista, ki mi je pokazala mojo vrednost in mi pomagala premostiti težave, s katerimi se sama nisem znala soočiti.

In pa čisto prosto s svojimi besedami mogoče o izkušnji dela z mano- kako si se počutila?

Pustila sem službo, v kateri sem bila nezadovoljna in se počutila utesnjeno, čeprav so bili pogoji dela nadpovprečni in samo delovno okolje zelo prijetno. Služba mi ni pomagala rasti, in Klara mi je to pomagala spoznati. Sedaj stopam po svoji, samostojni poti in z največjim užitkom krmarim med ovirami, ki so mi vržene predme. Vsaka ura coachinga je bila izredno prijetna in sem se je zmeraj veselila, saj te pogovor s Klaro kar poboža. Res ima občutek za sočloveka, vendar ne samo, da zna prisluhniti, vsaka beseda, ki pride iz njenih ust ima namen, da te usmeri na pravo pot.
Dela na sebi s Klaro ne bi mogla bolj priporočati, saj se mi je pogled nase obrnil za 180* stopinj, v najbolj pozitivnem smislu mogoče. Čeprav mi nikoli ni ničesar vsiljevala, me je odločno vodila pri raziskovanju same sebe, boljšemu dojemanju mojih dejanj in posledično sprejemanja odgovornosti za svoje življenje in svojo srečo. Že samo ena ura s Klaro vam lahko spremeni življenje, zato ne odlašajte, če ste trenutno nesigurni vase in ste nesrečni.
Prav tako želim dodat, da bom vsake toliko časa zagotovo še prišla k Klari na coaching uro, da se malo pogovoriva. Res se mi zdi škoda, da ljudje iščemo pomoč šele, ko je situacija zares slaba in ne zmoremo več pritiska, ki ga vsakodnevno sami projeciramo nase. Kako bolj veseli in zadovoljni sami s sabo bi bili ljudje, če bi se po pomoč obrnili že prej in če bi družba normalizirala coache, kot je Klara.

————–

Tukaj bi rada dodala, da mi je bilo zelo, zelo toplo pri srcu, ko sem brala zapis od Karin. In OBOŽUJEM svoje delo. Kar zapela bi, ko slišim, da se počutje spreminja na bolje. Iskrene čestitke Karin za ves trud in vztrajnost. Ponosna sem nate!!

Če si tudi ti želiš inbed coachinga se lahko prijaviš na individualni coaching ali pa se vpišeš na digitalni program Svoboda Prehranjevanja.

Objem,

Klara


Sorodne objave

Oddaj komentar

sl_SISlovenian