fbpx

S tabo delim anonimen zapis, ki sem ga prejela od čudovite ženske, ki je pri meni na inbed coachingu.

Kdaj si nazadnje rekla oprosti sebi? Ko nekoga prizadanemo ponavadi čutimo odgovornost in krivdo zaradi katere se tudi opravičimo. Hudo nam je, ko naša dejanja ali besede prizadanejo sočloveka.

Kaj pa odnos sama s sabo? Kolikokrat si šla proti svojemu telesu? Kolikokrat si mu zadala bolečino? Se kaznovala? Ga zaničevala? Poniževala? Se sramovala?

Lahko narediš prostor za opravičilo tudi do sebe in svojega telesa?

S tabo delim zapis pismo opravičila Simone*, ki ga je namenila svojemu telesu:

Drago telo,
Danes ti pišem opravičilo. Opravičilo za veliko stvari in čeprav jih je gotovo potrebnih še več, so to tista opravičila, ki jih trenutno zmorem.

Oprosti, da je to lahko le začetek, ko si želiš mnogo več. Oprosti za vse trenutke, ko dvomim vate bolj kot je potrebno, ko te določam s tistim kar se nama je
zgodilo v preteklosti, ti ne dovolim prerasti vseh dvomov in te postavljam pred ogledalo v upanju, da boš ti tisto, ki mi bo dalo potrditev moje moči, sposobnosti in vrednosti. Potrditev, da ni res kar so govorili drugi ampak tisto, kar doživljava midva.

Vem, da vse to ni tvoja naloga, pa vendar hvala, ker mi to vseeno dovoliš. Oprosti, ker te velikokrat krivim za svoje neuspehe in se fokusiram predvsem na tisto, kar mi na tebi ni všeč. Na vse tisto, kar je bilo v življenju neprijetno in povezano s tabo, čeprav ni bilo upravičeno ali opravičeno. Oprosti, ker tolikokrat preslišim komplimente usmerjene k tebi in jih prepišem z dvomom. Oprosti, ker te še ne znam imeti tako rada kot bi si želela. Oprosti, da velikokrat ne pomislim nate in se pred bolečino skrijem z dejanji, ki povzročajo nelagodje tebi. Oprosti, ker vate velikokrat bežim namesto, da bi te
varovala, kot ti varuješ mene. Oprosti, ker naju iz jeze in žalosti ob vsem, kar se mi je zgodilo velikokrat ne enačim. Oprosti, ker se odmikam od tebe, da se skrijem pred tvojimi sporočili, ki me opominjajo na najino ranljivost.

Oprosti, da te objektiviziram in pozabim, da si veliko več kot le deli telesa. Da pozabim, kaj vse si mi dalo, kako si se borilo zame, kako to počneš sedaj in kako boš to
počelo v prihodnosti. Oprosti, da še ne znam drugače. Da še ne znava drugače. Oprosti, da se premalokrat opomnim, kaj vse si prestalo in koliko sočutja si zaslužiš. Kako čudovito si in kako prijetne občutke mi znaš vzbujati. Kako mi pomagaš ohranjati vez z mojimi bližnjimi in z mojo ljubeznijo. Kako nežno si, čeprav iz tebe veje neverjetna moč, ki mi pomaga skozi težavnost vsakdana. Oprosti, da ti premalokrat rečem oprosti.

-Simona*

*Izvor naslovne slike: https://www.pinterest.com/pin/8373949298555956/

Sorodne objave

Oddaj komentar

sl_SISlovenian