Kako svetloba vpliva na tvoj spanec? – inbed

BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 200€

Kako svetloba vpliva na tvoj spanec?

Svetloba je eden glavnih zunanjih dejavnikov, ki močno vplivajo na kakovost spanja.

Izpostavljenost svetlobi zgodaj podnevi vznemirja duh in telo, spodbuja občutke budnosti in energije. To nam je zelo v pomoč, ko je čas, da smo aktivni čez dan. Vendar zvečer, pa je ravno svetloba tista, ki nas drži pokonci in nam onemogoča miren, zdrav in oblien spanec.

 Čista tema je bistvenega pomena, da telo zares zaspi.

Naši možgani proizvajajo hormon, imenovan melatonin, ki v bistvu pošlje našemu telesu signal 'čas je za spanje', kar je fiziološka osnova za cikel spanja. To je tisti občutek utrujenosti, mišice se sprostijo in naša telesna temperatura upade. Tako se po sončnem zahodu raven melatonina samodejno poveča in pripravlja naše telo na počitek.

Spanje v popolni temi, poleg uravnavanja ravni melatonina, pomaga tudi zmanjšati tveganje za depresijo. Študije kažejo, da je zdrav cikel spanja bistven za vzdrževanje uravnoteženega duševnega in čustvenega počutja. Nekateri smo na svetlobo bolj občutljivi drugi manj, a že majhen sij svetlobe vpliva na kvaliteto našega spanca.

Svilene spalne maske so bile ustvarjene in izoblikovane z namenom, da izboljšajo kakovost spanca in poglobijo vajo meditacije in posledično tudi kakovost našega počutja skozi dan.

Napišite svoj komentar

Komentar je treba odobriti pred objavo.