LJUBEZEN NA PRVI DOTIK

BLAGODEJNE LLASTNOSTI SVILE ZA VAŠO KOŽO

Obstajajo različne vrste in stanja kože, mnoga od njih pa imajo lahko občutne koristi ob uporabi svile. Svila je lahko v veliko pomoč, če imate opravka z dermatitisom, suho ali občutljivo kožo, alergijami in aknami. Se sprašujete, zakaj? Tu so razlage za zgoraj omenjena stanja kože:

Ekcem (včasih imenovan tudi atopijski dermatitis): svila je neverjetno zračna, je materjal, ki diha in to seveda uravnava toploto. Ena od težav s pregrevanjem je, da vam lahko povzroči srbečico. Pri svili se to ne zgodi.

 

Suha koža, občutljiva koža: kot ste morda že slišali, svila ne vleče vode iz kože in las (medtem ko to počnejo druge tkanine, kot je recimo bombaž). Kaj pa to pomeni v praksi? Opazili boste boljšo hidracijo vaše kože: hidrirana koža izgleda bolj gladko in vaše obrazne linije so manj opazne, zato učinkuje tudi z anti-age učinkom!

 

Razdražena koža: svila ima dolga, gladka, mehka in nežna vlakna, ki ne drgnejo, ne dražijo in ne vlečejo kože. Spanje na svili vas ne bo dražilo ali srbelo.

 

Alergije: ker svila ne drži vlage kot druge tkanine, ustvarja okolje nelagodno za nastanek in zadrževanje bakterij, glivic, plesni itd. , ki lahko poslabšajo alergije.  

 

Akne: svila ne vleče naravna olja iz vaših las, kot bi to storile druge tkanine. Preprosto razloženo to pomeni, da na blazini  ni olja, ki bi kasneje prišlo na kožo in povzročilo akne. 

 

 

V tem videu dr. Dray, dermatologinje in navdušenke za nego kože, lahko vse te informacije o koristnih lastnostih svile še enkrat preverite.

 

 

Spanje na svili je resnično "lepotni spanec"! Tako udoben, mehak in svež :)

 

 

Napišite svoj komentar

Komentar je treba odobriti pred objavo.