LJUBEZEN NA PRVI DOTIK

Svila najučinkovitejša kot blago za zaščitno masko?

'' Raziskovalci so ugotovili, da je za zaščito obraza svila, zaradi svoje močne hidrofobne lastnosti v primerjavi z drugimi preizkušenimi tkaninami, najučinkovitejša pri preprečevanju prodiranja kapljic.

Ta značilnost, skupaj z njeno zračnostjo in dejstvo, da ne zadržuje vode, je idealen za zaščito respiratorjev v klinični izpostavljenosti, in kot material za domačo izdelavo obraznih mask. Druge prednosti vključujejo njene antivirusne, antibakterijske in protimikrobne lastnosti.

-Dr. Liji Thomas

Preberite celoten članek

 

Kako prati svileno masko:

Priporočljiva temperatura, ki ubija viruse, je vse nad 60 stopinj Celzija. Svileno blago se pri tako visoki temperaturi uniči, zato se svilene maske lahko opereje pri 30 stopinjah Celzija, a jih nato zlikate.

Ali je naša svilena maska učinkovita?

Študije so primerjale različne materiale za maske in zaključile, da je za splošno uporabo najpomembnejši dejavnik udobje. Preberite podrobno študijo tukaj.

''Najboljša maska je tista, ki jo lahko nosite udobno in dosledno'' je povedal specialist za nalezljive bolezni dr. Peter Chin-Hong.

Verjamemo, da je svila je najudobnejša izbira za vašo kožo in ponuja številne prednosti zaradi svojih lastnosti.

CDC (Centri za nadzor in preprečevanje bolezni) priporoča nošenje pralnih mask za večkratno uporabo z dvema ali več plastmi. Oglejte si njihova priporočila tukaj. Naše svilene maske upoštevajo ta priporočila. Svile maska ima dve svileni plasti in režo za vstavljanje filtra PM2,5, ki je vključen pri nakupu inbed svilene maske. Ti karbonski filtri so higienski in zračni.

Napišite svoj komentar

Komentar je treba odobriti pred objavo.