LJUBEZEN NA PRVI DOTIK

ZAKAJ BI IZBRALI MATERIALE, KI DIHAJO?

Oblačila in posteljnina so najbližje vašemu telesu in vaši koži. Ker koža je vaš največji organ je zelo izpostavljena materialom, ki jih nosite in na katerih spite. Verjetno ste že izkusili blago, v katerem se takoj spotite in pusti vašo kožo občutljivo, srbečo in razdraženo...

In še več: nekateri materiali so dejansko lahko nevarni za vaše zdravje zaradi nevarnosti vpijanja škodljivih snovi v kožo. Zato je tako pomembno izbrati zračne materiale, ki so dobri za vašo kožo, vaše udobje in zdravje. Na ta način povečate kakovost vašega vsakdana, in s tem kakovost vašega življenja :)

Materjali, kot so svila in lan so velik korak v self-care rutini: ne samo zato, ker so udobni ampak,  ker so dobri za vašo kožo in zdravje. Tu je nekaj neverjetnih lastnosti lana:

Je naraven, okolju prijazen in biološko razgradljiv material. Pridelan je iz lanenih rastlin, ki lahko rastejo v nerodovitnih tleh in zahtevajo zelo malo vode. Po vsem svetu je preveč tekstilnih odpadkov, ki negativno vplivajo na zemljo in naše zdravje. Ko izberete lan, prispevate k rešitvi te težave.

 

Lan ponuja odlično zračnost in je naravni toplotni regulator. Skoraj neverjetno je, kako vam pomaga, da se v vročini ohladite in v mrazu ogrejete.

 

Je hipoalergen in antibakterijski, ker hitro sprosti vlago. Tako ni "popolnega" okolja za bakterije in mikrobe, ki se gojijo v vlagi. Vaši koži bo všeč, ker ne bo povzročil pordelosti, draženja ali srbenja. 

 

Lan je običajno gosto tkan, zaradi česar je bolj odporen na UV žarke. Priporočljiva je izbira svetlejših barv za poletje, saj škodljivi UV-žarki ne prodirajo toliko skozi svetle kot temne barve.

Lan je zelo trpežen, enostaven za nego in se ne razteza ali izgublja barve.

 

 

 

Napišite svoj komentar

Komentar je treba odobriti pred objavo.